917 millió forintos kártérítést kap Rebel Wilson

Az ausztrál színésznőnek egy bulvárlapokat kiadó cég fizet majd csaknem egymilliárdot.

Rekordnagyságú kártérítést, 4,6 millió ausztrál dollárt (917 millió forint) ítélt meg Rabel Wilsonnak egy ausztrál bíróság attól a médiacsoporttól, amelynek magazinjai rossz hírbe keverték – írja az MTI.

A Bauer Mediához tartozó lapokban, egyebek mellett az Australian Women’s Weekly-ben és az OK Magazine-ban 2015-ben megjelent nyolc cikk rossz hírbe keverte a színésznőt azokkal az állításokkal, amelyek szerint Wilson hazudott az igazi nevéről, a koráról és a gyermekéveiről, hogy érvényesülni tudjon Hollywoodban.

A szerdai ítélethirdetéskor John Dixon bíró felidézte, hogy a lapokban közölt állításokat olyan forrásra alapozták, aki pénzt kért az információkért, a neve elhallgatását kérte és önös érdekek vezérelték. Hozzátette: a Bauer Media profitszerzés céljából “napokig kiemelten foglalkozott a témával”, tudván, hogy azt világszerte fel fogják kapni a lapok és portálok, aminek eredményeként Wilson számos filmszereptől elesett.

A komika Melanie Elizabeth Bownds néven született, de később nevet változtatott. A jogi diplomával rendelkező színésznő eredetileg 5,9 millió ausztrál dollár kártérítést követelt és azt mondta, hogy az összegből jótékonysági szervezeteket, továbbá az ausztrál filmipart és a fiatal színészeket támogatná.

(Kiemelt kép: Quinn Rooney / Getty)

Címkék: rabel wilson