Pápai Joci bejutott az Eurovízió döntőjébe

A magyar versenyző Origo című dalával ott lesz a Dalfesztivál szombati fináléjában.
Kapcsolódó cikkek

42 ország indította zenei előadóját az idei, 62. Eurovíziós Dalfesztiválon Kijevben – ahogy erről, és egyéb más érdekességről már egy korábbi, részletes cikkünkben is beszámoltunk.

Ami viszont részben a cikk megírása óta derült ki, és a szombati végső döntő előtt  biztosan tudható, az az, hogy az automatikusan döntős rendező ország – ami idén ugye Ukrajna -, és a dalfesztivált alapító öt állam – Spanyolország, Franciaország, Németország, Olaszország és az Egyesült Királyság – mellett a dalfesztivál döntőjébe került a keddi első elődöntő során a svéd, a portugál, a belga, az azerbajdzsáni, az örmény, a moldovai, a lengyel, az ausztrál, a görög és a ciprusi versenyző is.

A második elődöntő

Csütörtök este pedig Szerbia, Ausztria, Macedónia, Málta, Románia, Hollandia, Dánia, Írország, San Marino, Horvátország, Norvégia, Svájc, Fehéroroszország, Litvánia, Bulgária, Észtország, Izrael, na és persze a számunkra legfontosabb Magyarország versenyzői mérkőztek meg egymással, sőt a műsor végén még egy macedón lánykérésnek is szemtanúi lehettünk.

De ami a legfontosabb:Pápai Joci és segítői nagyszerűen adták elő az Origo című dalt, ennek végeredményeként pedig ott lehetnek hétvégi fináléban Bulgária, Fehéroroszország, Horvátország, Dánia, Izrael, Románia, Norvégia, Hollandia és Ausztria előadóinak társaságában.