Máté Kriszta: Ki merem mondani, ha nem szeretnék a gyerekeimmel lenni

A tévés szerint az is hülyeség, hogy csak az a jó anya, aki természetes úton szül.
Kapcsolódó cikkek

A tévés Anyamonológok című filmjét nemrég mutatták be, amiben egyébként először mutatta meg saját kislányát is a nyilvánosságnak. Máté Kriszta a StoryExtrának tovább fejtegette saját példáján keresztül, hogy mit gondol az anyaságról.

Az anyaság egy olyan ügy, amiről csak sziruposan, selyemszalaggal átkötve, marcipánnal leöntve lehet beszélni. Én a saját életemben azt tapasztaltam, hogy én soha nem így beszélek erről és ez nagyon felszabadítóan hat másokra. Tehát ha én megőrülök a gyerekemtől, akkor ki merem mondani, hogy megőrülök a gyerekemtől, vagy ha szeretnék felnőtt társaságban lenni és nem gügyörészni, akkor ki merem mondani, hogy most nem szeretnék a gyerekeimmel együtt lenni.

A műsorvezető azt is elmondta, hogy a felhőtlen boldogság helyett mit érzett akkor, amikor életet adott első gyermekének.

Én szerintem egy hazugság, hogy az ember megfogja a gyermekét és azonnal anyává válik. Engem elöntött a kétségbeesés, hogy úristen! Nem volt pici, de ahhoz képest igen, hogy nekem róla gondoskodnom kell. Az első felismerés, hogy én soha többé nem leszek felszabadult, mert örökké aggódom és szorongani fogok.