Kórházban ünnepel a 90 éves Lorán Lenke

Két éve tűzoltózenekar játszott neki, erre az évre gálaestet terveztek, de egészségügyi állapota miatt sajnos csak kórházi ágya mellett tudják köszönteni.

90 éves lett az 1927. május elsején, Győrben született született Lorán Lenke.

A Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja 70 éve szórakoztatja a közönséget.

Lorán Lenkének állandó segítőre van szüksége, amióta egyszer elesett az otthonában és egy napig feküdt a földön, mire rátaláltak. A színésznő már a lakását sem szívesen hagyja el, színházba se jár, jelenleg kórházban fekszik. A család nem árulta el, hogy a színésznő miért szorul orvosi segítségre, de már több mint két hónapja kórházban van.

Barátai azonban természetesen így is meglátogatják: két éve tűzoltózenekar játszott neki, erre az évre gálaestet terveztek, de egészségügyi állapota miatt sajnos csak kórházi ágya mellett tudják köszönteni.

Fotó: Story/Best archívum

Eredetileg balett-táncosnak készült, de már gyerekként a színészet felé fordult. Az 1939-es “Éjjeli zene” című filmben 12 évesen szerepelt. Dolgozott az Operettszínházban, majd a Művész Színház, a Vidám Színpad, a Magyar Néphadsereg Színháza, végül a Petőfi Színház tagja volt. 1998 -tól a Mikroszkóp Színpadon lépett fel. Legutóbbi premierje 2014 őszén a Whisky esővízzel című darab a Karinthy Színházban Vadas Rózsika szerepében. Tavaly azt nyilatkozta, hogy jól érzi magát, már a színpad sem hiányzik neki, és jól eltölti a napjait belvárosi otthonában és szívesen tölti idejét barátai körében.

Címkék: lorán lenke