Eurovízió 2017: Oroszország visszalépett

A 27 éves Julija Szamojlova versenyzett volna az idén májusban az ukrán fővárosban.

Oroszország képviseletében a 27 éves Julija Szamojlova versenyzett volna az idén májusban az ukrán fővárosban, Kijevben megrendezésre kerülő Eurovíziós Dalfesztiválon. Az ukrán titkosszolgálat azonban nem engedi, hogy a kerekesszékes énekesnő induljon a nemzetközi dalversenyen, sőt három évre ki is tiltják az országból.

Szamojlova helyett nem is indul más: Oroszország nem vesz részt az idei Eurovíziós Dalversenyen. Az orosz Channel One televízió közleményét adott ki arról, hogy nem fogja közvetíteni a műsort és a hivatalos EBU sajtóközelmény szerint ez azt jelenti, hogy az oroszok nem fognak részt venni az idei versenyen – írja az eurovision.tv.

Az Eurovíziós Dalfesztivált szervező EBU cikkéből kiderült, hogy két ajánlatot is tettek az oroszoknak: részt vehettek volna a versenyben műholdas közvetítéssel, vagy megváltoztathatták volna indulójukat egy olyanra, aki legálisan beutazhat Ukrajna terülétére. Sajnálatos módon mindkét ajánlatot visszautasították, ami azt jelenti, hogy Oroszország nem vehet részt az idei versenyen.