György herceg köntösben és Erzsébet miatt síró kisfiú az év legkirályibb fotóin

Szerencsére a 2016-os halálesetek a királyi családokat nem érintették, de azért bőven történtek velük is fontos dolgok. Mutatjuk az idei év (szerintünk) legjobb kékvérű felvételeit - méghozzá időrendi sorrendben!
Kapcsolódó cikkek

Január 18: Charlène monacói hercegné fehérben

Ez a szett önmagában nem lenne különleges, ha nem pápalátogatáshoz vette volna fel. A hercegné ugyanis egyike annak a mindössze hét személynek, akik ebben a színben találkozhatnak a mindenkori katolikus egyházfővel. Ezt a kiváltságot privilége du blanc-nak nevezi franciául, és rajta kívül Zsófia spanyol királynét, Paula belga királynét, Mária Terézia luxemburgi nagyhercegnét, Matild belga királynét, Letícia spanyol királynét és Marina nápolyi hercegnőt illeti meg.

Fotó: Vatican Pool/Getty Images

Április 14: Katalin Bhutánban

Katalin és Vilmos április közepén egy hetet Ázsiában töltött, és Mumbai, Delhi és Kaziranga mellett Bhutánba is ellátogattak. A

Fotó: Chris Jackson/Getty Images

Április 22: György herceg fogad

Pár nappal később még annak is instant peteérése lett, aki egyébként nem szeretne gyereket: ekkor jelent meg ugyanis a fotó, amin György herceg köntösben fogadta Barack Obamát és feleségét, Michelle Obamát. A pár egyébként ezután találkozott II. Erzsébet királynővel is, este pedig Vilmos herceggel és Katalin hercegnével vacsoráztak. Barack Obama a Downing Street 10-be is ellátogatott, ahol David Cameronnal tartott közös sajtótájékoztatót arról, hogy szeretnék, ha az Egyesült Királyság az Európai Unió tagja maradna. Azt ugye azóta tudjuk, hogy ez mennyire jött össze.

Fotó: Pete Souza/The White House via Getty Images

Április 25: Ránija jordán királyné és a menekültek

Ránija Mytilenében találkozott szír menekültekkel az egyik táborban. A királyné, aki a Nemzetközi Menekültügyi Bizottság meghívására érkezett Leszboszra, Ferenc pápa után egy héttel érkezett a szigetre.

Fotó: Royal Hashemite Court / Getty Images

Június 22-e: II. Erzsébet látogat

A kétéves Lewis Connet elsírta magát, miután virágot adott át a királynőnek, aki egyébként az Alder Hey gyerekkórház hivatalos megnyitójára érkezett Liverpoolba.

Fotó: Chris Jackson-WPA Pool/Getty Images

Szeptember 29: György herceg ámul

A herceg és családja a kanadai Victoriában járt, ahol a katonacsaládok gyerekeinek szerveztek zsúrt. Édesapjával, Vilmossal, édesanyjával, Katalinnal, és húgával, Saroltával nyolc napot töltöttek az országban, és jártak még Bella Bellán, Whitehorse-ban és Kelownában is.

Fotó: Chris Jackson – Pool/Getty Images

Október 12: Letícia spanyol királyné szép

Ami egyébként nem csak ezen a napon volt jellemző a királynéra. Érdemes rákeresni Letícia stílusára, mert úgy öltözködik kreatívan, hogy az még az elvárt “uralkodói” dresszkódokba is beleillik. A fotón két lánya, Leonor és Sofia láthatóak.

Fotó: Europa Press/Europa Press via Getty Images

Október 14: II. Erzsébet megtekinti önmagát

Bő egy év telt el azóta, hogy Erzsébet túlszárnyalta Viktória uralkodási idejét, ezzel ő lett a leghosszabb ideje trónon lévő királynő. A festményt Henry Ward készítette, mégpedig annak emlékére, hogy Erzsébet hat évtizede támogatja a brit Vöröskeresztet.

Fotó: Dominic Lipinski – WPA Pool/Getty Images

November 5: Károly walesi herceg Maszkatban

A koronaherceg november első napjait Omán fővárosában töltötte, ahol egy 200 éves óváros sétatúráján is részt vett. A herceg feleségével, Kamilla cornwalli hercegnével járt a Közel-Keleten.

Fotó: Arthur Edwards

December 1-je: Harry Herceg Rihannát nézi

Akivel a barbadosi Bridgetownban találkozott és ahol az énekesnőtől egy HIV-teszthez vérmintát vettek. Az AIDS-világnapi program célja az volt, hogy népszerűsítsék a szűréseket.

Fotó: Chris Jackson – Pool/Getty Images

December 25: Rojálék karácsonyoznak

Természetesen az idei év sem maradhatott el karácsonyi fotó nélkül: Katalint, Saroltát, Györgyöt és Vilmost séta közben fotózták le. Szeretnénk felhívni a figyelmet György harisnyájára és cipőjére <3

Fotó: Samir Hussein/Samir Hussein/WireImage