Így tanít indián nyelvre Kozso

Az énekes gyermekkora óta erősen vonzódik az indiánok felé.

Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk, agyműtétje óta Picassóként rajzol, és folyékonyan beszél indiánul Kozso. Az énekes szerdán reggel a Morning Show vendége volt, ahol hosszan mesélt gyermekkora óta tartó erős vonzalmáról az indiánok felé, indián nyelvre tanította a műsorvezetőket, sőt eredeti indián ruhát is vitt nekik.

Fotó: Facebook

Kozso elmondta: nem érti, miért vannak felháborodva az emberek azon, hogy indiánul beszél, hiszen már 30-40 éve tudja a nyelvet, s Amerikában rendszeresen így diskurál az indiánokkal. Az indián nyelv benne volt a korábbi zenéiben, sőt még indián neve is van. Igaz, azt nem árulta el, hogy a világszerte élő több száz törzs közül melyik nyelvét is beszéli tulajdonképpen. Arra viszont hajlandó volt, hogy Rákóczi Ferinek és Abaházi Csabának saját indián nevet ajándékozzon. Sőt, megtanította őket mások mellett a szép haj indián megfelelőjére is, ami Feri szerint így hangzik: kása.

De itt még nincs vége. Kozso indián felszerelést is vitt a stúdióba: állítása szerint speciális eredeti indián mokaszint, indián fejdíszt és bőr felszerelést pakolt a Morning Show műsorvezetőire. Ezeket az énekes nem szokta hordani minden nap, de azért elmondása szerint van, hogy automatikusan indián ruhát vesz fel egy-egy reggelen.

Címkék: indiánkozso