Börtönbe került apa miatt nem fogadhat örökbe Vámos Erika

A tévés borzasztóan csalódott, hogy hosszas huzavona után mégsem nevelheti fel a nehéz körülmények közé született kislányt.
Kapcsolódó cikkek

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Vámos Erika nemrég úgy gondolta, hamarosan már nála lesz a kis Emma, akit szeretett volna örökbe fogadni, ám mostanra kénytelen volt beletörődni: nem lehet a tündéri kislány édesanyja. Ez derül ki a Blikk mai cikkéből, melyben a TV2 műsorvezetője nyilatkozik arról, miért marad állami gondozásban a nehéz körülmények közé született pici.

„Hiába gondolta úgy az egyik szülő, hogy a kislánynak jobb helye lenne nálam, mint a kirendelt nevelőszülőknél, a másik szülő nem volt hajlandó lemondani a csöppségről, ahogy korábban megbeszélte velem, pedig se módja, se lehetősége sincs arra, hogy gondját viselje a gyereknek.  Másfél éve éltem annak a bűvöletében, hogy sikerül megkapnom a gyereket, nem áltatom tovább magam. A bürokrácia, a hivatalok érthetetlen és jogilag vitatható döntései után tisztán látom, a gyereket szívből szerető nagymamán és az édesanyán kívül senkinek sem érdeke, hogy Emma valódi családba kerüljön, ahol a jövőben is tarthatná a kapcsolatot vér szerinti rokonaival. Az elmúlt másfél évben annyi procedúrán mentem át, annyi pénzt költöttem ügyvédekre, hogy végül beláttam, szélmalomharc, amit folytatok. A gyámhivatal valami különös okból kifolyólag nem akarja, hogy egy kislány élete rendeződjön” – mesélte Vámos Erika a lapnak, akik azt írják, a kislány édesapja büntetett előéletű, aki egy korábbi lopás miatt került újra börtönbe néhány hónappal ezelőtt. Ám annak tudatában is ragaszkodik a gyerekhez, hogy tudja, évekig, vagy talán sohasem tud majd gondoskodni róla.

“40 év feletti egyedülálló nőnek szinte lehetetlen az örökbefogadás, megbélyegezve érzem magamat a státuszom miatt. Alkalmatlannak találnak az örökbefogadásra, a hivatal szerint nem tudom ezt a szerepet ellátni” – summázta keserűen a tévés.