“Gyűlöletnek nincs helye egy civilizált világban” – A sztárok is megrendültek az orlandói tragédián

Az USA történetének legvéresebb lövöldözésében ötven ember vesztette életét. A legnagyobb világsztárok is felszólaltak a gyűlölet ellen.
Kapcsolódó cikkek

Az Egyesült Államok történetének legvéresebb lövöldözésében ötven ember vesztette életét, amikor is vasárnapra virradó éjszaka a Pulse nevű orlandói melegbárban egy 29 éves férfi lövöldözni kezdett. Az ártatlan áldozatokat családjuk és barátaik mellett rengetegen gyászolják, köztük például a Harry Potter írója, J. K. Rowling is, akinek személyes érintettsége is van a tragédiában.

Az írónőn kívül pedig még rengeteg sztár, köztük a legnagyobb és legismertebb hírességek is kifejezték együttérzésüket, és aggodalmaikról is számot adtak közösségi oldalaikon.

Madonna szerint pusztító hatással bírnak a történtek, és amellett, hogy az áldozatok családjával van lélekben, az intolerancia problémájával is foglalkozik Instagramján. Állítsuk meg a gyűlöletet és az erőszakot – írja.

Rita Ora, Paris Hilton és Ricky Martin is megemlékezett az áldozatokról, utóbbi egy egészen megindító idézettel búcsúzik. 


Naomi Campbell
sem ment el szó nélkül a történtek mellett, Jennifer Lopez azonban nemcsak fotóját, de a komoly és sajnálatosan aktuális témában való gondolatait is megosztotta követőivel: “… Terrorcselekményeknek és gyűlöletnek nincs helye egy szerető, civilizált világban . Ennek véget kell vetni . Imádkozni kell a megvilágosodásért mindannyiunknak, és megoldást találni . A szívem veletek van, és imát mondok minden családért és a barátokért , akik elvesztették egy szerettüket Orlandóban” – írja az énekesnő.

A leginkább szívhez szólóan pedig talán Justin Timberlake fogalmazta meg legtöbbünk véleményét: “Szombat este büszkén ünnepelt egy embercsoport – emberek, mint te vagy én, vagy a szomszédok, vagy a család. Táncoltak és zenét hallgattak és ünnepelték az életet , mint te vagy én , vagy a szomszédok . Aztán egy ember fegyvert fogott , hogy elvegye az életet tőlük . Ez kegyetlen . És pontosan az ellen van, amit Amerika képvisel. (…) Remélem, fel tudunk ébredni , és rájönni, mi mind egyformák vagyunk. Csak emberek . Egy faj. És csak azt akarja, hogy szeressék.”