201 milliós pert nyert Schobert Norbi

Hamvában holt Schoberték és Hamvaiék egyik bírósági ügye, mivel a lemezlovas és társa nem fizette be a perindításhoz szükséges illetéket.

Miután pénteken kiderült, hogy Schobert Norbiék 500 milliós pert vesztettek elsőfokon az ismert DJ, Hamvai PG ellen, szombaton reggel újabb hír látott napvilágot arról, hogy a fitneszguru 201 milliós pert nyert egy másik ügyben Hamvaival szemben – írja a Blikk.

A polgári pert a lemezlovas és szerzőtársa, Papp Róbert indította, mert szerintük a fitneszguru nem fizette meg nekik az általa és felesége által készített DVD-ken használt zenék utáni jogdíjat. Schobert ügyvédje, dr. Magyari Brigitta szerint úgy tűnik, hogy ez az egész állítás alapvetően inkább a médiá­nak szólt, semmint a bíróságnak, a két férfi ugyanis végül érdemben nem lépett jogi útra.

Mivel Hamvai és Papp nem fizette be az illetéket – ami az ő esetükben a hat százalék alapján 12 millió forint lenne, ám a törvény szerint az összeg nem haladhatja meg a 1,5 millió forintot -, hogy elindulhasson a per, a bíróság idézés kibocsátása nélkül elutasította keresetüket.

“Ez már egy jogerős ítélet a bíróság részéről, ami azt jelenti, hogy mivel nem volt jogalapja a pernek, Schobert meg­nyerte azt. Nem jogerős azonban a másik perben az ítélet. A Schobert Norbert által kezdeményezett kártérítési perben, ahol ügyfelem 500 millió forintot követel Hamvai PG-n hitelrontás miatt, egyelőre csak első fokon született nem jogerős döntés”

– jelentette ki az ügyvédnő.