Szellő István megnyerte a pert a Borssal szemben

A híradós részére 1,2 millió forintos kártérítést ítélt meg a Győri Ítélőtábla.
Kapcsolódó cikkek

Ahogy már korábban beszámoltunk róla, Szellő István beperelte a Bors című napilapot azokért a cikkekért, amelyeket 2013-ban, volt párja halála után írtak róla.

Az ügyben tavaly nyáron született elsőfokú döntés, mely szerint a lap kiadójának 15 napon belül bocsánatot kell kérnie, és 1,2 millió forint nem vagyoni kártérítésre is kötelezték őket a Szellő Istvánnal szemben elkövetett jogsértések – jó hírnév megsértése, magántitok és magánélethez való jog megsértése, továbbá a saját képmáshoz fűződő jog sérelme – miatt.

A hvg.hu most arról tudósít, a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla az elsőfokú döntéssel és az indoklással egyetértett. A felperes ugyanis a bíróság szerint közszereplőnek minősül ugyan, de a közszereplői tevékenységén kívüli körben a felperest is megillette a jog, hogy a magánélete részleteiről a hozzájárulása nélkül a média ne hozzon nyilvánosságra részleteket, ezek kéretlen taglalása tehát jogsértő. Az 1,2 milliós kártérítést is elégségesnek ítélte az ítélőtábla, és az alperes kiadónak bocsánatkérést is meg kell megjelentetnie.