A lottónyertesek egy hétig nem jelentkeztek a millióikért, mert nem értek rá

Elvégre fontosabb dolgok is vannak az életben, mint felmarkolni közel 13 milliárd forintot, nem igaz?

Nem kevesebb, mint 32 millió 534 ezer 188 brit fontot, vagyis 12 milliárd 789 millió 457 ezer 347 forintot nyert a lottón egy angol házaspár a február 13-i sorsoláson. A 63 Gerry Cannings és felesége, a 48 éves Lisa tudomásul vették, hogy egy nem pici vagyonnal lettek gazdagabbak, aztán egy hétig felé sem néztek a főnyereménynek.

„Ezt értsék úgy, hogy Gerry egész héten úgy mászkált, hogy nála volt a tárcájában a nyertes szelvény. Idegtépő volt” – mesélte a BBC-nek Lisa Cannings.

A gépi szelvényt egy halsütőnél vették, amikor Gerry Sloughban élő édesapját látogatták meg.

A nyugdíjas történelemtanár, és a még mindig nyelvtanárként dolgozó felesége azért nem értek rá a nyereménnyel foglalkozni, mert éppen felújították a házukat.

„Tudom, hogy őrültségnek hangzik, de már le volt beszélve a festőkkel,  a dolgaink nagy részét bedobozoltuk, már évek óta készültünk erre. Úgy gondoltuk, most már egyszerűbb lesz kivárni, amíg túlleszünk rajta” -mondta Lisa.

A pár tizenhárom éve házasodott össze, három gyermekük, és öt unokájuk van. A legkisebb 11 éves fiuk szólt, hogy nézte a tévében a sorsolást, és szerinte megütötték a főnyereményt. A szülőknek annyira valószerűtlennek tűnt az egész, hogy sokáig az után sem akarták elhinni, hogy megnézték a nyertes számokat, és a saját szelvényüket is.

Gerry és Lisa, bár elégedettek a felújítással, úgy tervezik, hogy a nyereményből először egy új házat vesznek maguknak, aztán Új-Zélandra mennek egy hosszabb nyaralásra. Gerry aztán szeretné lecserélni a Skoda Octaviáját egy Skoda Superbre, esetleg egy Volvóra, mert a mostani autójában nem férnek el rendesen a golfütői.

(via BBC)