Új értelmet adott a „szuperhős” szónak ez az apa

Attól félt a hároméves kislány, hogy kinevetik, az apja megtanította rá, hogy ezzel soha sem szabad törődnie.

Nem a ruha teszi a szuperhőst, hanem a cselekedetei, de a 29 éves Danny Arnold esetében a kettő ugyanazt jelenti. Vagyis, hogy a fiatal apuka hőstette éppen az volt, hogy hároméves kislánya kedvéért Superman-kosztümben parádézott végig a városon, és egyáltalán nem foglalkozott azzal, hogy mások mit gondolnak, hiszen a gyermeke a számára mindennél fontosabb.

A történet lényege, hogy a kis Phoebe óvodai csoportjában „szuperhős napot” tartottak, amikor minden gyerek jelmezbe bújva mókázik egész nap. Phoebe, aki amúgy is rajong Batmanért nagyon várta a napot, az anyukájával egy héten át tervezgették és készítették a jelmezét, az utolsó pillanatban mégis elszontyolodott, és azt mondta, nem akar beöltözni a szuperhős napra.

„Azt mondta, furán érzi magát a jelmezben, fél, hogy butának tartják majd a többiek, és kinevetik” – írja Danny Aronld a Facebookon, majd úgy folytatja, hogy habozás nélkül felhúzta a saját jelmezét, hogy önbizalmat öntsön a lányába.

„A gyermekednek soha nem szabad, hogy butának érezze magát. Ha mégis így lenne, törődnöd kell vele. Túl sok ember foglalkozik azzal manapság, hogy a többiek mit gondolnak róluk, akár vadidegenek is. Mindig azt kell tennünk, amitől mosolygunk, és élnünk egy kicsit.”