Adósság vitte el Bajor Imre birtokát

Az ingatlan tulajdonosa az eladás előtt Bajor egykori cége volt, ami jelenleg is végelszámolás alatt van.

Mint megírtuk, nemrég elkelt Bajor Imre fülei háza. Lapinformációk szerint az eredetileg meghirdetett 100 millió forint harmadáért, 36 millió forintért cserélt gazdát a birtok. Akkor úgy tudtuk, az eladás oka, hogy Bajor özvegye már nem tudta állni a 3500 négyzetméteres fülei telek költségeit.

A Bors információi szerint azonban Ildikó asszonynak nem is volt sok választása, hiszen egy adósság miatt kellett túladni a birtokon. Az ingatlan tulajdonosa az eladás előtt nem közvetlenül a színész és felesége, hanem Bajor egykori cége, a Csóközön Kulturális Szolgáltató Betéti Társaság volt, ami jelenleg is végelszámolás alatt van. A beltag életében Bajor Imre, a kültag pedig Ildikó volt. A színész halálával beltagságát hárman örökölték: felesége és két gyereke, Marci és Lili.

A végelszámolás ténye sajnos azt jelenti, hogy a cég tartozásait a színész halála után még mindig nem sikerült kiegyenlíteni. Erre lehetett megoldás a nagy értékű ingatlan eladása, abból talán sikerült végérvényesen megszabadulni a nyomasztó tehertől – vagy egy részétől.

Arról nincs információ, hogy örökölt-e bárki is az árból, de elképzelhető, hogy mivel nem magánszemély, hanem cég tulajdonában állt az ingatlan, nem kaptak köteles részt a családtagok. De még az is lehet, hogy így jártak jól, mert ha valóban adósság terheli még mindig a céget, akkor az adósságot is megörökölték volna a gyerekek és Ildikó.

Címkék: bajor imre