Nagy Bandó András kislánya miatt venné el fiatal barátnőjét

Az író, humorista nem vágyik rá, hogy hivatalossá tegye új kapcsolatát, de gyermeke miatt fontolóra vette a dolgot.

Nagy Bandó András három évig élt kettős életet. Négy évtizedes házassága mellett rátalált a szerelem egy nála 30 évvel fiatalabb nő, Rita személyében, akitől már egy kislánya is született. A humorista egy évvel ezelőtt őszintén beszélt arról, hogy hiába a 44 év, nejével nem illettek össze, új párját pedig azért titkolta, mert nem szerette volna, ha az emberek úgy gondolják, miatta ért véget házassága.

“Fölmérhetetlen, hányan ‘csalják’ egymást, de a válások némi képet adnak erről. Egy jó kapcsolatban legföljebb botlás történhet, direkt csalás nem. Véleményem: rossz házasságban maradni, szép szerelmet elhallgatni és elodázni éppúgy vétek” – mondta a Blikknek Nagy Bandó, aki újabb komoly döntés előtt áll. Kislánya ugyanis nagyon szeretné, ha feleségül venné édesanyját.

“A boldogságunkhoz a papír nem lenne fontos, de Gvendolin örülne, ha a szülei így döntenének” – árulta el az író, aki arról is mesélt, hogy most 67 évesen nagyobb kihívás a gyereknevelés, mint évtizedekkel ezelőtt. “Több türelem, idő és odafigyelés kell. Ez főként a sok olvasás és írás mellett nehezebb, de a kisgyermekből sugárzó szeretet, báj és humor mindenért kárpótol. Rita mindent megtesz az alkotói nyugalmamért, de nem üt meg a guta, ha Gvendolin bevonul a szobámba, leül az asztalomhoz, és azt mondja, hogy na, apucika, jöttem rajzolni.”

Fotó: Berecz Valter