Meghalt Básthy István

Az üzletember csütörtökön este tánc közben, Doszpot Péter feleségének születésnapi vacsoráján kapott szívrohamot. A kiérkező mentők már nem tudtak segíteni rajta.
Kapcsolódó cikkek

Szívinfarktust kapott és meghalt életének 61. évében csütörtök este Básthy István. Az ismert magyar üzletembert Doszpot Péter feleségének születésnapi vacsoráján, tánc közben érte a halál. A jelenlévők elmondása szerint hirtelen összeesett, ám hiába próbálták meg újjáéleszteni, már a gyorsan kiérkező mentősök sem tudták megmenteni az életét.

A Hír24-nek Doszpot Péter megerősítette a hírt. Az egykori gyilkossági főnyomozó a hozzátartozóktól úgy tudja, hogy Básthy súlyos szívbeteg volt, nemrég műtötték is.

Básthy István nyolc éven át volt Csisztu Zsuzsa párja, 2004-ben váltak el.

“Ezúton is szeretném részvétemet nyilvánítani, együttérzek a jelenlegi hozzátartozókkal. Istvánnal hosszú évek óta semmilyen kapcsolatom sem volt, de azt tudom, hogy korábban is komoly szívproblémái voltak” – mondta a Hír24-nek Csisztu, aki már órákkal ezelőtt értesült volt férje haláláról.

Update:

Az Országos Mentőszolgálat megerősítette a Hír24 információit. A szóvivújük elmondta, központi rohamkocsit riasztottak, akik perceken belül a helyszínre értek és folytatták az ott tartózkodók által már megkezdett újraélesztési kísérletet. A remény sajnos egyetlen pillanatra sem csillant fel, a beavatkozások sikertelenek maradtak, közel fél óra múltán tudomásul kellett venni, hogy a beteg menthetetlen. A halál okát szakértői vizsgálat tisztázhatja.


Fotó: Story-Best archívum