Megműtötték Győrfi Pált

A mentőszolgálat szóvivője nem halogathatta tovább a beavatkozást, négy napos kórházi kitérője során pedig fontos dologra jött rá.
Kapcsolódó cikkek

Győrfi Pál édesapjától örökölte visszértágulatait, amelyeket már évek óta viselt, ám csak most szánta el magát arra, hogy befeküdjön a kórházba.

“Visszérműtétem volt, és szerencsére jól sikerült, már fásliznom sem nagyon kell. Régóta terveztem, hogy egyszer kés alá fekszem, és egy mentőorvos kollégám adta a végső lökést, aki kórházi orvos is egyben. Amikor októberben megmutattam neki a vádlimat, rögtön azt mondta, az esetleges szövődmények miatt ezt az operációt már nem szabad halogatni, mert trombózis is lehet belőle” – árulta el a Blikknek a négygyermekes apa.

Győrfi négy napot töltött a Péterfy utcai kórházban, ahol kifejezetten szerette a kosztot. Egyelőre vissza kell vennie a szaladgálásból, de már jól van, és ott tartózkodása, egy fontos dolgot is megvilágított számára.

“Először elszégyelltem magam, amiért hat éve nem mentőzöm mentőtisztként. Nagyon szeretem a munkámat, de eredetileg nem szóvivőnek készültem. Gyerekkorom óta az vezérel, hogy egészségügyi dolgozóként segítsek a bajba jutott embereken. Ahogy a mentőknél, itt a kórházban is láthattam, ahogy az egészségügyi dolgozók szépen csöndben, de magas színvonalon végzik a munkájukat, miközben az életüket és vérüket áldozzák a betegekért, bizony ismét elgondolkodtam, legalább hetente egyszer újra mentőautóba kellene ülnöm.”

Fotó: SuperTV2

Címkék: Győrfi Pál