Baleset történt egy fehérvári vegyi üzemben

Két munkást megfigyelésre kórházba szállítottak.

Eddig ismeretlen okból heves kémiai reakció indult el, mikor egy 110 literes hordóban tárolt nátrium-hidroszulfit kikerült a tároló edényből, és a hőfejlődés miatt füstölni kezdett.

“Kivetődött”

A baleset  a Seregélyesi út egyik ipari üzemének csarnokában történt ma reggel – tájékoztatta a Fehérvár24-et Farkas- Bozsik Gábor katasztrófavédelmi szóvivő. A bejelentést követően a megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat, a Katasztrófavédelmi Műveleti Labor és a székesfehérvári hivatásos tűzoltók indultak el a helyszínre. A hordó közelében lévő anyag hőmérsékletét hőkamerával megmérték, a további reakciót pedig tűzoltó porral akadályozták meg.

Nem kerültek a levegőbe egészségre ártalmas anyagok

A vegyi anyag 110 fokos hőmérséklete rövid idő alatt rohamosan csökkent. A mobil labor munkatársai folyamatosan ellenőrizték műszereikkel a csarnokot és környezetét, azonban semmilyen veszélyes anyag nem került a ki a szabad levegőre. Személyi sérülés nem történt, azonban a biztonság kedvéért az üzemben dolgozók közül két embert a mentőszolgálat kórházba szállított további kivizsgálásra.

Címkék: