Kutyalánccal lógatta fel szeretőjét egy férfi

A Szegedi Ítélőtábla három év börtönre ítélte az élettársát verő és megalázó 59 éves tettest.

A felek 2009-ben lettek szeretők, de már korábban ismerték egymást, mert a megalázott nő a férfi édesapja élettársa volt. Még 2012 nyarán töltöttek pár napot Pécsett. Egyik este a férfi enni kért, majd amikor úgy látta, hogy a vacsorához hozott kés piszkos, megpofozta a nőt, aki elterült a földön. Ezekután, a férfi a nyakára lépett és szidalmazni kezdte. Az asszony el tudott menekülni, majd egy közeli kertészetben és a rendőrségtől is megpróbált segítséget kérni, de az őrjöngő férfi megtalálta és visszavitte otthonához.

Miután visszaértek a házhoz, a férfi arra kényszerítette, hogy vetkőzzön meztelenre, majd egy többméteres rozsdás lánccal megkötözte, és fellógatta egy gerendára, úgy, hogy csak a lábujjhegye érte el a földet. A nőt az élettársa megfenyegette, hogy megkínozza, megöli, majd elássa a kertben. Ezután meg is rugdosta az asszonyt, aki elvesztette az eszméletét. A férfi fellocsolta a nőt és levette róla a láncot, majd megparancsolta neki, hogy feküdjön le az ágyba, és pihenjen. A férfi még két napig a házban tartotta, megfenyegette, ha el próbál menni, akkor megöli, és ráparancsolt, mondja azt: a sérüléseket úgy szerezte, hogy elesett a biciklivel. Az asszony hétfőn tért vissza szülőfalujába, otthon az állapotát látva az ismerősei értesítették a rendőrséget, és mentőt hívtak, akik a mohácsi kórházba vitték.

A bíróság személyi szabadságvesztés megsértése és súlyos testi sértés miatt mondta ki bűnösnek a férfit. A táblabíróság az első fokon eljáró Pécsi Törvényszék által kiszabott büntetést eltúlzottan enyhének találta, de mivel az ügyészség nem fellebbezett, nem is súlyosbíthatta azt. Az ítélet jogerős.

online polls