Tom Cruise eltekint a perektől

Peren kívüli megegyezésre jutott Tom Cruise az őt gondatlan apának beállító amerikai magazinok német kiadójával, amely ellen ötvenmillió dolláros (több mint tízmilliárd forintos) kártérítési pert indított rágalmazás miatt.

A Bauer Publishing kiadó és az amerikai színész ügyvédei közös közleményben jelentették be a megállapodás hírét, de részleteket nem közöltek az egyezség bizalmas voltára hivatkozva.

A 2012 nyarán elvált sztárról a Life & Style magazin és az In Touch Weekly hetilap múlt év őszén azt írta, hogy hónapok óta felé sem néz hatéves kislányának, Surinak.

“A Bauer Publishing kiadónak, valamint a Life & Style magazinnak és az In Touch Weekly hetilapnak soha nem állt szándékában azt közölni, hogy Tom Cruise megszakított minden kapcsolatot és elhagyta gyermekét, Surit, és sajnálja, hogyha bárki erre a következtetésre jutott azokból a cikkekből, amelyeket kiadtak” – olvasható a közleményben.

A peren kívüli megállapodásról csupán annyit tudni a Los Angeles-i kerületi bíróság dokumentumaiból, hogy mindkét fél kifizeti saját perköltségeit és az ügyvédek díját.

A Mission: Impossible-sorozat sztárja és Katie Holmes színésznő hatévi házasság után váltak el tavaly nyáron. Megegyezésük szerint közös gyermekük, Suri az édesanyjával maradt New Yorkban, de apja gyakran látogathatja.

A kereset benyújtásakor Cruise ügyvédje jelezte, ha ügyfele megnyeri a pert, az összeget jótékony célra fordítja.