Vádemelés a halálos balesetet okozó sofőr ellen

A megengedettnél többen voltak a mikrobuszban, egy ember meghalt.

2012. november 10-én az önkormányzat mikrobuszával utaztak a ruzsai focistákat Zákányszék felől Ruzsára. A megengedett 8 ember helyett azonban tízen voltak az autóban, így nem mindenki tudta magát biztonsági övvel bekötni.

A sofőr a 16-os kilométernél meglátott az úton egy elütött őzet és egy hirtelen kormánymozdulattal megpróbálta kikerülni. A manőver miatt azonban elvesztette uralmát a mikrobusz felett, az autó az útról lesodródott, megpördült és tetejére borulva állt meg. A balesetben hárman nyolc napon belül, ketten nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket, míg egy ember súlyos életveszélyes sérüléseket szenvedett. A személygépkocsiban a hátsó sor jobb oldali szélén ülő utas olyan súlyosan megsérült, hogy életét vesztette.

A vádirat szerint, ha az autóban a megengedett számú utas tartózkodik és valamennyien bekötik magukat, az utas nem hal meg.  A vádlottat ezért az ügyészség szerint felelősség terheli.

A járási ügyészség a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolja, és próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott a jogoítványának bevonásával.