Steiner Kristóf: Rihanna lesz*rja az izraeli közönséget

Hatalmas botrányt kavart Rihanna izraeli koncertjével, ahonnan alaposan elkésett és ráadásul Palesztinázott is egy sort.
Kapcsolódó cikkek

Steiner Kristóf már jó ideje Izraelben él, így “testközelből” tapasztalhatta meg a botrányhangulatot, amit Rihanna keltett Izraelben azzal, hogy egy elegáns másfél órás késé után még palesztinázott is egy sort a koncertjén.

Srácok, akarjátok hallani, milyen “szuper” show-t nyomott le Rihanna Tel Avivban tegnap este? Reggel 9 helyett délután 3-kor érkezett a magángépén, majd a próba helyett a Holt-tenger felé vette az irányt személyi fotósával. Még javában lubickolt, mikor a közönség már gyülekezett a koncert helyszínén. A bejelentett időponthoz képest másfél óra késéssel jelent meg – természetesen hangbeállásra már nem volt idő. A megoldás? Minden egyes dal playbackről ment. Ririt nagyon kimeríthette az iszappakolás, ugyanis egyetlen egyszer sem öltözött át a koncert során, és – azzal együtt, hogy 90 perc késéssel indult – 20 perccel a tervezett idő ELŐTT fejezte be a show-t. Ennek oka nem az, hogy az ilyen nagy sztárok, mint ő, képesek megállítani az idő kerekét, hanem az, hogy egyszerűen átugrott HÉT számot a set listről – köztük a legnagyobb slágereket is.

A “Pour It Up” című szám során végül kiderült, hogy miért ilyen dacos: az “All I see is Dollar signs” sort kicserélte “All I see is Palestine”-ra… Engem személyesen nem bosszant a dolog, szerencsére annál stabilabb vagyok úgy lelkileg, mint az értékrendemet tekintve. De azért engedtessék meg azt mondanom, hogy ez egy ici-picit sem profi, de leginkább k*rvára pofátlan. Félreértés ne essék, nem Rihanna politikai álláspontját fájlalom – az az ő dolga. A VISELKEDÉSÉVEL van bajom. És csendben hozzátenném: a gázsiját egészen biztosan nem a palesztinok fizették ki, hanem az IZRAELI ZSIDÓK, akiket olyan mélységesen megvet. Bár épp ezt a sort cserélte le, de mégis minden szónál világosabb: Rihanna igenis kizárólag Dollár-jeleket lát. Kedves Riri! Lehet, hogy az USA-ban tolerálja a közönség – legyenek azok muzulmánok, zsidók, keresztények, feketék, fehérek, tökmindegy – ha a kedvencük konkrétan leszarja őket. Ám van egy olyan sanda gyanúm, hogy itt – Izraelben, vagy Palesztínában, a produkciód hiányosságainak szempontjából nem ez a fő szempont – most léptél fel utoljára. Amikor Madonna legutóbb itt járt, izraeli és palesztín zászlókat lobogtatott, és arról beszélt: ‘Ha itt a Közel-Keleten béke lesz, a világon mindenhol béke lesz. Mind egyek vagyunk.’  EZ a helyes megközelítés. Now “Shut up and drive’… back home” – fakadt ki a korábban egy mecsetben botrány okozó Rihannára Steiner Kristóf Facebook-oldalán.

Rihanna magával azért nem fukarkodott és izraeli útja előtt Görögországban süttette a hasát – és vonaglott is hozzá egy sort:


Fotók: Instagram