Fogadj örökbe, ne vásárolj!

Az állattartás felelősséggel jár. Nemcsak az ennivalóról, a fekhelyről és a játékokról kell gondoskodnod, azt is fontos észben tartanod, hogy egy állatnak rendszeres egészségügyi ellátásra és védőoltásokra van szüksége. De leginkább a gazdi szeretetére, odafigyelésére!

Az állatok nem tárgyak, amiket adunk-veszünk, kidobunk, ha meguntuk, vagy szebbre-fiatalabbra cseréljük, ha megöregedett. Egy állat magunkhoz vétele nagy felelősség, mely 10-18 évre szóló elköteleződést jelent.

Rengetegen szeretnének állatot az otthonukba, és nagyon sokan közülük gondolkodás nélkül tenyésztőtől vásárolják meg a hőn áhított házi kedvencet. A magyarázat egyszerű, utcai „korcs” helyett fajtatiszta állatot szeretnének, bele sem gondolva abba, hogy a nemes felmenőkkel rendelkező állatok semmivel sem különbek keverék társaiknál.


Ha minden szempontot figyelembe véve, alaposan átgondolva úgy döntöttél, hogy újabb taggal gyarapítanád a családodat, akkor ne tenyésztőtől vedd meg egy kisebb vagyonért, hanem nézz szét a hozzád legközelebb eső menhelyen, hisz Magyarországon megközelítőleg 1 millió gazdátlan házi kedvenc él az utcákon, vagy az állatmenhelyeken!

Ha megteheted, hogy egy négylábú, szőrös gyerekkel gyarapítsd a családod, akkor néhány érv, hogy miért döntöttél jól.

Számos tanulmány kimutatta, hogy a kisállatok jó hatással vannak gazdáikra mind fizikailag, mind mentálisan és érzelmileg:

A HEROSZ Budapesti Állatotthon 2013. október 12-én nagy szeretettel vár minden érdeklődőt az Állatok Világnapja alkalmából szervezett Nyílt Napjára, ahol a látogatók egy igazán izgalmas, vidám napot tölthetnek el családjuk, állatbarátok és az otthon védencei társaságában. Idén az eseményre ellátogat, Tornóczky Anita, Falusi Mariann, Kárpáti Rebeka (Miss Universe Hungary 2013) és Besenyei Péter műrepülő világbajnok is, hogy a helyszínen egybegyűltekkel ünnepelje az Állatok Világnapját.

A rendezvény 2013.10.12-én, reggel 10.00 órától délután 15.00 óráig áll nyitva az érdeklődők előtt, Budapest XXII. kerületében, a Brassói és Nyél utca találkozásánál.

További információ!

Címkék: