Egy ember őrzi a lottónyertes titkát

Minden idők negyedik legnagyobb hazai lottónyereményének tulajdonosáról a Szerencsejáték Zrt.-nél is csak egy ember tud.
Kapcsolódó cikkek

A hétvégén valaki 3 milliárd 87 millió forinttal lett gazdagabb. Ennyit vihet haza az ötös lottó múlt heti szerencsés nyertese. Az újdonsült milliárdosról keveset tudni, mindössze annyit, a hihetetlen vagyont érő számokat egy kelet-magyarországi lottózóban ikszelte be.

Ennél többet valószínű nem is fogunk, hacsak ő maga nem büszkélkedik el a nyereménnyel, mint egykor a magyar rekorder egy könyvben. A Szerencsejáték Zrt. mindenesetre hétpecsétes titokként őrzi a kilétét. A társaságnál is mindössze egy ember ismerheti a szelvény tulajdonosát.

Egy ember őrzi a titkot

“A legkényesebb, legnagyobb bizalmat igénylő időszakban, a nyereményigénylés fázisában egyetlen személy ismeri a kilétét, vele tartja a nyertes a kapcsolatot. Ez a kolléga hosszú évek óta a Szerencsejáték Zrt. megbízható, feddhetetlen vezetője” – mondta el portálunknak Mészáros Zsuzsanna, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője.

“A nyereményigényléshez külön telefonszámot tartunk fenn, az úgynevezett nagynyertes vonalat. Itt a társaságunk említett munkatársa várja a hívást. Az első telefonbeszélgetés során először is meggyőződik arról, hogy a vonal túlsó végén valóban a nyertes van. Az azonosítást a játékszelvényen lévő információk segítik, ezeken ugyanis számos olyan adat található, amit csak a szelvény birtokosa ismerhet. Könnyűszerrel tudnia kell a választ például olyan kérdésekre, mint hol és mikor játszotta meg a szelvényt, hány mezővel játszott, mi volt a harmadik mező harmadik száma vagy mi volt a negyedik mező legkisebb száma” – tette hozzá.

Nem maradnak vagyonok a Szerencsejátéknál

Azt, hogy a szombati nyertes jelentkezett-e már a pénzéért, a cég kommunikációs munkatársa nem árulta el, de megjegyezte: ritka, hogy valaki százmilliókat hagyjon náluk.

Általánosságban elmondhatjuk, hogy amíg a kisebb nyereményekről esetenként megfeledkeznek a játékosok, az át nem vett nagy nyeremény meglehetősen ritka. Persze ilyenre is volt már példa. Az ötös lottó esetében néhány éve például 430 millió forintért nem jelentkezett a jackpotnyertes.

A nagy nyeremények kifizetése a sorsolást követő harmadik héten, legkésőbb a harmadik hét második munkanapján kezdődik, így az ismeretlen milliárdos legkorábban októberben juthat hozzá a pénzéhez.

23 kilométernyi húszezres

A múlt heti szerencsés pontosan nettó 3 milliárd 87 millió 29 ezer 290 forintot nyert. Ez minden idők negyedik legnagyobb hazai lottónyereménye. Ha az egész összeget húszezres címletekben egymás mellé állítanánk, akkor egy több mint 23 kilométeres sort kapnánk. A nyeremény a havi minimálbér több mint 31 ezerszerese.

Mire mennek el a lottóvagyonok?

Egy felmérés szerint sokan még az első néhány hónapban luxusautók és Föld körüli utazások helyett jóval hétköznapibb dolgokra költenek, csak később kezdik el szórni a pénzt.

Lottóház manapság

Volt idő, amikor lakást lehetett nyerni a lottón.A 60-as évek elején költözhetett a budapesti úgynevezett Lottóházba az első szerencsés. Idegenvezetővel nézhet itt körül: