Influenza – Jelentősen csökkent a betegek száma

A Székesfehérvári és Móri járás területén, a fekvőbeteg intézményekben elrendelt látogatási tilalom valamennyi osztályra kiterjedően továbbra is érvényben van.

Fejér megye egész területét tekintve a megbetegedési arány csökkent, az influenza-aktivitás azonban még a mérsékelt tartományban van. A megbetegedési arány valamennyi járás területén csökkent, a Móri járás területén és a Székesfehérvári járás területén mérsékelt aktivitást mutat, a Dunaújvárosi járás területén alacsony influenza aktivitás észlelhető-olvasható a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv Fehérvár24-hez eljuttatott közleményében.

Fejér megye területén, 2013. 11. hetében, az influenza figyelőszolgálat adatai alapján végzett becslés szerint 1014 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez 47,7 %-kal kevesebb, mint az előző héten. A Dunaújvárosi járás területén levő fekvőbeteg intézményekben a látogatási tilalmat 2013. március 20-ától feloldották az alábbi intézményekben: Szent Pantaleon Kórház Dunaújváros, Mozgásszervi Rehabilitációs Intézet Kulcs, Drogterápiás Otthon, Ráckeresztúr.A Székesfehérvári és Móri járás területén a fekvőbeteg intézményekben elrendelt látogatási tilalom valamennyi osztályra kiterjedően továbbra is érvényben marad.

Ajánlatos, hogy akik megbetegedtek, saját és mások védelme érdekében forduljanak orvoshoz, gyógyulásukig maradjanak otthon és kövessék orvosuk tanácsait.