Kiderült, milyen Görög Zita szíve

„Gyerekek után azért érezhető testünk változása”

Bár az energikus modell pozitív kisugárzását, életerejét sokan irigylésre méltónak tartják, hogy számokban mérve hogyan is szolgál egészsége, azt eddig ő maga sem tudta. Zita hisz a külső-belső egyensúlyban, azt vallja, hogy időről-időre mind testünket, mind lelkünket méregtelenítenünk kell. Az igazi pedig az, ha az ember ezt nem egyedül, hanem a legjobb barátnőjével teszi.

Görög Zita és designer barátnője, Judit úgy döntöttek, egy délelőttre maguk mögött hagynak mindent, húznak egy képzeletbeli vonalat, és együtt indulnak el a nagy tavaszi méregtelenítés útján. Ennek első lépése egy teljes körű egészségfelmérés volt, amiből kiderült, szervezetükben nyomott hagyott-e a hosszú tél.

„Én voltam Judit első kollekciójának az arca, több mint 10 évvel ezelőtt, és azóta elválaszthatatlanok vagyunk. Mindent megbeszélünk, így természetesen az is téma, hogy a gyerekek után azért érezhető testünk változása. Amúgy is kevés időt tudunk kettesben tölteni manapság, így azt találtam ki, hogy elhozom magammal, derüljön ki az igazság, és vágjunk bele együtt a tavaszi méregtelenítésbe” – mondja a modell, aki pár hete örökbe fogadott kutyáját, Kamillát sem hagyta otthon.

Az igazi „csajos-nevetgélős” hangulatban zajló állapotfelmérés eredményén meglátszik, hogy Zita már túl van egy korábbi méregtelenítésen. A testtömeg-indexe tökéletes, 19-es, a belső szervei között zsírnak nyomát sem találták. Vérnyomása és EKG eredménye is azt mutatja, egyértelműen jó szíve van. A test harmóniája pedig hat a lélekére is, nem csoda, hogy a modell annyi bókot zsebelhet be mostanában.

„Most már papírom is van arról, hogy jó a szívem – viccelődik. – A pulzusom az átlagnál kicsit magasabb, amit nem csodálok, hiszen állandóan pörgök. Azon pedig meglepődtem, hogy egy kicsit izmosabb vagyok, mint a nők általában.”

Judit nemrég adott életet negyedik babájának, túl van a szoptatás időszakán, így most már újra tud a saját testére koncentrálni. Az ő eredményei egy kicsit rosszabbak, mint Zitáé, de ezt érzi is magán. Modell barátnője azonban egy cseppet sem látja vészesnek a helyzetet, szerinte két hónap múlva Judit is úgy fogja érezni magát, mintha kicserélték volna.