Életeket mentett a hóban Debreczeni Zita

Pénteken és szombaton a hó okozta katasztrófahelyzetben Zita is önkéntesnek állt, élelmiszer gyűjtött és vitte a rászorulóknak.
Kapcsolódó cikkek

A fotósként dolgozó egykori modell a katasztrófahíreket hallva mozgósította hivatalos rajongói oldalán 67 000 követőjét: üzeneteket gyűjtött és osztott meg, fontos és életmentő információkat juttatott el a legkétségbeesettebbeknek. Zita időnként teletömött szatyrokkal tűnt fel egy, az autópálya elején lévő benzinkútnál, majd a Hősök terére is élelmiszert szállított az onnan induló konvojok részére.

A Life.hu megkereste Zitát, hogybeszéljen az elmúlt 24 órájáról, de ő udvariasan hárított: “Csak tettem a dolgomat” – mondta szűkszavúan a modell, akit korábban az edelényi árviz utáni mentésnél és a devecseri vörösiszap katasztrófánál láthattunk elsők között segíteni honfitársain.

A legnagyobb közösségi oldalon felhasználók ezrei mellett az ismert emberek, többek között Növényi Norbert, Dukai Regina, Bíró Ica és Ábel Anita is aktívan osztott meg sokszor életmentő üzeneteket.