Kaotikus hóhelyzet: lezárt utak, elzárt települések- Frissítve!

Ideiglenes melegedőhelyként a székesfehérvári Sziget utcai általános iskolában tölthetik az éjszakát-olvasható a megyei védelmi bizottság operatív munkaszervezetének közleményében.

Folyamatosan érkeznek a bejelentések elakadt gépjárművekről a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási központjába. A hivatásos tűzoltó-parancsnokságok, valamint a rendőrség megerősített szolgálattal folyamatosan dolgoznak a hó fogságában rekedt emberek kimentésén. A közútkezelő folyamatosan végzi az utak takarítását, más megyéből is érkeztek hókotrók Fejérbe-nyilatkozta a Fehérvár24-nek Szabó-Bisztricz Anett, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

A mentőszolgálat munkatársai is folyamatosan dolgoznak, délután több közlekedési baleset párhuzamos felszámolását végezték. Emellett nagyszámú belgyógyászati jellegű rosszullétet is elláttak. Azokon az útszakaszokon, ahol elakadt járművek akadályozzák a forgalmat, a katasztrófavédelem és a rendőrség segíti a mentőautók helyszínre jutását.

A megyében elzárt útszakaszok:

Elzárt települések:

–         Iszkaszentgyörgy, Magyaralmás, Zámoly, Gánt, Csókakő, Csákberény, Negyveleg

Szükségszállások/ melegedőhelyek:

– Székesfehérvár (Sziget Utcai Általános Iskola, Civil Központ (volt Technika Háza), Enying (Sportcsarnok), Polgárdi (Gondozási Központ), Lepsény (Általános Iskola), Fehérvárcsurgó (Művelődési Ház), Csór (művelődési Ház), Lovasberény (Művelődési Ház), Zámoly (Általános Iskola).