Csavarok tartják össze Bangó Margit gerincét

Bangó Margit gerince egy fejlődési rendellenesség miatt bármikor összeroppanhat. Három komoly műtétje volt eddig, csillapíthatatlan fájdalommal éli a mindennapjait.
Kapcsolódó cikkek

A Kossuth-díjas művésznőt, Bangó Margitot mindenki csak mosolyogni látja, ­arról viszont igencsak kevesen tudnak, hogy nap mint nap komoly fájdalmak gyötrik. Az énekesnő még soha nem beszélt arról, hogy egy gyógyíthatatlan ­gerinc­betegségben szenved, aminek szörnyűséges tünetei vannak: a gerinccsigolyái összevissza ágaznak. Hiába műtik a csontjait, időről időre újra szétroppannak.

(Fotó: RTL Klub)

“Három komoly gerincműtétem volt eddig, az első 26, a második 42, a harmadik pedig 52 éves koromban” – mesélte  a Borsnak A Nagy Duett közönségének eddigi legnagyobb kedvence. “Tizennégy csavar tartja a csontokat, nyolc van a gerincemben, hat a nyaki csigolyáimban” – tette hozzá.

A probléma fiatal koromban kezdődött, egyik napról a másikra kezdett deformálódni a hátam, nagyon hamar S alakú lett. Az első műtét után egy évig voltam járásképtelen, tizenegy beavatkozásom volt, hét liter vért pumpáltak belém, hogy túléljem.  Az orvosomnak köszönhetően most már öt vadonatúj csigolyám van, ezeket a csípőcsontomból metszették ki. Fáj a mozgás, persze, de minek panaszkodjak.  A doki azt mondta, az is csoda, hogy járok, az meg végképp, hogy autót vezetek. Mindent meg tudok csinálni, mindent magam intézek. Csak egy jó és kényelmes sportcipő kell a lábamra, és már megyek is! Táncolnom viszont egyáltalán nem szabad. Az tényleg az életembe kerülhet” – nyilatkozta Margit, aki A Nagy Duettben éppen csak annyit mozog, amennyit szükséges.

Címkék: bangó margit