Dopeman: Keresztes Ildikó szabályt szegett eurovíziós dalával

Hogy juthatott be Keresztes Ildikó az Eurovíziós dalfesztiválra? – teszi fel a kérdést Dopeman. A rapper úgy véli, belterjes, politikai játék az egész verseny.
Kapcsolódó cikkek

Miután kiderült, hogy Dopeman dala nem jutott be az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyének elődöntőjébe, a rapper élesen bírálta a még el sem indult verseny zsűrijét és a beválasztás folyamatát.

„Utánanéztem a Keresztes-sztorinak. A héten azt nyilatkozta, hogy az ő dala még csak egy demó, azt még föl is kell énekelni és a magáévá kell tenni. Most már le merem fogadni, hogy a dalok többségét meg sem hallgatták, engem pedig szimplán politikai okokból a dolog közelébe sem akartak engedni. Tuti, hogy meg sem hallgatták a számot. Szenzációs! Nagyon égő az egész… Minden állami pályázat így működik? A kérdés költői. Őszintén szólva nevetséges az egész” – tette közzé hivatalos Facebook-oldalán Dopeman.

(Fotó: TV2)

A rapper legfőképp azért nem érti Keresztes Ildikó nyilatkozatát, mert a pályázat szerint a dalokat 2012. december 31-ig végleges formában kellett leadni.

„Hogyan lehet az, hogy tegnap este azt nyilatkozta a tévében, hogy a ‘szakmai’ zsűri által bejuttatott nóta még nem szerkezetkész? Hogyan lehet, hogy Keresztes Ildikó Balázsék műsorában vendégeskedvén azt sem tudta, hogy mi a dalfesztiválon elindított dalának a címe?” – kérdezte Dopeman, aki leszögezte, hogy nem az előadókról és a dalokról, hanem a zsűrizés módjáról és a pályázat megvalósításáról mond ítéletet.

„Ezek után nekem senki ne mondja, hogy itt szakmai döntés született. Egy belterjes sz*r az egész, ahol körülbelül négy dalszerző és két szövegíró közt osztják el a dolgot, plusz a resztli. Nem történt semmi új, csak a szokásos magyar vircsaft” – tette hozzá.