A postás biciklijéről lopott pentendront

Pszichoaktív anyagot lopott le a 16 éves fiú a postás biciklijéről Bicskén. Őt lopás miatt, a csomag címzettjét új pszichoaktív anyaggal való visszaélés miatt vonják felelősségre.

A Bicskei Rendőrkapitányságra még 2012. december 28-án érkezett arról bejelentés,hogy valaki Bicskén, a postás kerékpárjáról lopott le egy csomagot, aminek értéke 80 ezer forint. Kiderült, hogy a lopással egy az utcában lakó 16 éves fiú gyanúsítható, aki a bicskei nyomozók előtt nem ismeretlen, ugyanis kábítószeres ügyekben többször felmerült már a neve. A rendőrök a lopott csomagot megtalálták, és lefoglalták.

A rejtélyes csomag felbontásakor kiderült, hogy kábítószergyanús anyag van benne. A lefoglalt anyagot elküldték szakértői vizsgálatra, és ott megállapították, hogy a csomagban található egyik anyag pentendron, ami egy új pszichoaktív anyag, és tiltólistán szerepel.

A bicskei nyomozók így a csomagon található címzett bicskei lakcímére mentek, ahol házkutatást tartottak. Ennek során a lakásban több pakett kábítószergyanús anyag és közel száz darab steril fecskendős tű került elő, illetve egyéb csomagolóanyag, valamint patikamérleg. Ezeket a rendőrök lefoglalták, majd mind a csomag címzettjét, mind az édesapját előállították a Bicskei Rendőrkapitányságra. Az idősebb férfit tanúként hallgatták ki, míg a 25 éves férfit új pszichoaktív anyaggal visszaéléssel gyanúsították meg. Jelenleg ő is és a fiatalkorú is szabadlábon védekezik- tájékoztatta a Fehérvár24-et Kiss Z. Edward a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.