Meghalhatott volna Paul McCartney

Csaknem végzetes helikopterszerencsétlenséget szenvedett a legendás zenész és felesége a rossz időjárási körülmények miatt.
Kapcsolódó cikkek

Nem sokon múlott, hogy májusban elveszítsük minden idők egyik legtehetségesebb énekesét. Sir Paul McCartney és harmadik neje, Nancy Shevell egy bérelt helikopterrel mentek Londonból kelet-sussexi birtokukra, ami nem bizonyult jó döntésnek. A térségben ugyanis rettentően felhős, erősen esős időjárás uralkodott, a rossz látási viszonyok pedig megzavarták a pilótát, és csaknem tragédia lett a bizonytalanságából. A férfi nem manőverezett megfelelőlen, és túl közel ment a birtok leszállópályáját övező erdőhöz, így majdnem a fáknak csapódott a gép. Ám az utolsó utáni pillanatban – egy szintén nem veszélytelen húzással – megnövelte a motorerőt, és el tudtak emelkedni a lomboktól, majd nagy nehezen letette a helikoptert a kijelölt helyre.

A most nyilvánosságra hozott esetet természetesen a pilóta jelentette, ezért az érintett légi hatóságok kivizsgálták az ügyet. Azt nem tudni, hogy az eredmény szerint a pilóta hibázott-e, vagy csak a rossz időjárás számlájára írható a rémisztő történet. Azt viszont nyilvánosságra hozták, hogy a gép mindössze hatvan centiméterre volt a fáktól, tehát, ha megingott volna a pilóta keze, akkor a Beatlesből már csak Ringo Starr élne.


Végül csak megúszták a repülést