Lelőtte három macskáját, állatkínzás miatt indult eljárás ellene

Hét macskája közül hármat azért lőtt le, mert nem tudta volna őket tovább etetni. Tettét megbánta.

Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Fehérvár 24-nek elmondta: A Sárbogárdi Rendőrkapitányságra 2012. szeptember 27-én délelőtt érkezett arról bejelentés, hogy Sárbogárdon, a József utca egyik házának udvarán egy férfi saját macskái közül lelőtt hármat.

A bejelentést a férfi szomszédja tette, akinek a macskatulajdonossal közös az udvara. Az idős nő hallotta a lövéseket, majd látta az elpusztult állatokat.

A rendőrök a megadott címre mentek, ahol megtörtént a helyszíni szemle. Ennek során a lelőtt állatok tetemét az egyenruhások megtalálták az udvaron. A nyomozók a férfi által a bűncselekményhez használt fegyvert lefoglalták. Ezen kívül még öt lőfegyvert találtak nála a házkutatás során, illetve több száz lőszert, amelyek mindegyikét a férfi engedéllyel tartotta. A rendőrök azonban ezeket is mind lefoglalták, mert a vele szemben folyamatban lévő büntetőeljárás végéig azok tárolását az Igazgatásrendészeti Osztály végzi.

A nyomozók az 50 éves férfit előállították a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra, ahol állatkínzás miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Ennek során a bűncselekmény elkövetését beismerte, elmondta, hogy hét macskája közül hármat azért lőtt le, mert nem tudta volna őket tovább etetni. Tettét megbánta.

A gyanúsítottal szemben a nyomozók gyorsított eljárás keretében tervezik lefolytatni a büntetőeljárást. Így ügyében egy hónapon belül ítélet születhet.