Retro snowboard futam retro ruhában a 20 muraui bajnokságon

Március 15-én elrajtol a muraui 20. Fundango Snowboard Magyar Bajnokság és Síkupa.

A hosszúhétvégén valamennyi snowboardos és síelő összegyűlik, hogy együtt zárja a téli idényt és együtt ünnepeljen. A jubileumi rendezvény első napján, nemzeti ünnepünk alkalmából a snowboardosok együtt csúsznak le a hegyről. Az izgalmas döntők mellett pedig szombaton megrendezik az első retro futamot, ahol a senior versenyzők az egykor még divatosnak, ma már inkább viccesnek számító ruhájukban állnak rajthoz.

A bajnokságon paralell szlalom, paralell óriás, boardercross és a látványos big air, valamint slope style számokban avatnak bajnokokat. Síben a szabad stílusúak országos bajnoksága mellet sí crossban, az alpesi sízők pedig óriás műlesiklásban versenyeznek. Emellett hófoci, a népszerű, kifejezetten lányokra szabott silde jam, és egy esti snowboard ollie jam is kiegészíti a programokat. Esténként több helyszínen szerveznek bulikat, ahol magyar dj-k gondoskodnak a hangulatról.

A szombati retro futam keretében a régi idők nagyjai, korhű szerelésben találkoznak a rajtnál, hogy újra összemérjék tudásukat. A főszervező tiszteletére kiállításra is készül, a Fundango márkához köthető ereklyékből.

A résztvevőknek fotó – és videópályázatot is hirdetnek a szervezők, mellyel muraui szezonbérletet vagy egy teljes szezonra való ruhát nyerhetnek a legjobbak. A felhívásra március 25-ig az elmúlt 19 év, vagy az idei esemény legjobb felvételeivel lehet nevezni.

20. Fundango Snowboard Magyar Bajnokság és Síkupa
Murau, Kreischberg 2012. március 15-18.
Nevezés, szállásinfo, versenykiírás és programok:
http://www.fundangosports.com/murau20

Snowboard versenyszámok: PS, PGS, BA, SS, BX
Sí versenyszámok: GS, SX, BA, SS

Részletes program:

Március 15. (csütörtök, 1. nap)

Burn Big Air edzés 14:00-15:00 Speedstrecke – PS edzés

Március 16. (péntek, 2. nap)

Március 17. (szombat, 3. nap)

Március 18. (vasárnap, 4. nap)

Címkék: bulvár