Bugyizápor Berlusconi ellen

Pőre fenekükkel tüntettek Silvio Berlusconi szexista megnyilvánulásai ellen az ukrán Femen nőmozgalom tagjai a kijevi olasz nagykövetség előtt.
Kapcsolódó cikkek

A nők jogaiért küzdő, extrém megnyilvánulásokra is hajlamos szervezet tagjai ezúttal meztelen kebleik helyett részben vagy teljesen feneküket mutatták az olasz nagykövetség, illetve a be nem jelentett tüntetés feloszlatására kiérkező rendőrsorfal felé. A harcias hölgyek egy adott pillanatban egyszerre levetették bugyijaikat, amelyek egy részéven a kényszeredetten mosolygó rendőröket hajigálták meg, a többit a külképviselet kerítésére aggatták.

A Femen hangadói a sorozatosan szexbotrányokba keveredő olasz kormányfő nőket megalázó megnyilvánulásai ellen emelték fel szavukat az “Itália nem bordély!” jelszó skandálásával. A nem engedélyezett megmozdulás szervezői közül a kivonult rendőröknek öt – foggal-körömmel védekező – hölgyet sikerült elcsípniük, akik ellen garázdaság címén kezdeményeztek eljárást.

Szexbotrányai miatt egyébként nők százezrei tüntettek vasárnap Rómában és több mint kétszáz további olasz városban Silvio Berlusconi miniszterelnök ellen.


Címkék: Berlusconi