Másodosztályú polgárnak érzi magát Elton John

A szupersztár megelégelte ezt a helyzetet, és elmondása szerint ezért állt ki a melegek házassága mellett egy Beverly Hills-i adománygyűjtő koncerten.
Kapcsolódó cikkek

John több párbeszéd kezdeményezésére szólította fel az Egyesült Államokat. A homoszexuális brit énekes szerint nem szabadna “több követ dobálni egymásra”. “Olyanokra van szükségünk, akik azt mondják: +Rendben, én heteroszexuális vagyok, te meleg. Próbáljunk meg kijönni egymással. Én republikánus vagyok, te pedig demokrata. Dolgozzunk össze!+”- fejtette ki véleményét az énekes egy hétvégén megjelent interjúban.

Elton John 2008-ban okozott csalódást a melegjogi aktivistáknak, amikor a homoszexuálisok házasságának megtiltására irányuló kaliforniai népszavazás alkalmával elmondta, ő nem is szeretne házasságot kötni, és beéri a bejegyzett élettársi kapcsolattal, amelyet 2005-ben Angliában kötött társával, David Furnishsel.

Az énekes a múlt heti fellépése alkalmával már dicsérte a kaliforniai tilalom feloldásáért tett erőfeszítéseket és megígérte, hogy maga is kötelezettséget vállal az ügyért, noha brit állampolgár. Mint mondta: minél idősebb lesz, annál jobban zavarja a homoszexuálisok házasságának tilalma.

A koncerten, amelyen John az előbújása előtti slágereiből adott elő, 3 millió dollár gyűlt össze a melegházasság újraengedélyezését célzó erőfeszítések támogatására.

A pop-rock egyik legnagyobb világsztárja és élettársa, David Furnish karácsony óta egy kisfiút nevel. A kis Zachary Jackson Levon Furnish-Johnt egy kaliforniai béranya szülte a párnak, amelynek tagjai állítólag maguk sem tudják, hogy melyikük a vér szerinti apa.

Címkék: elton john