Megkezdődött a karácsonyi csodaper

A két évvel ezelőtti nagy becsapás a "Varázslatos Lappfölddel" Nagy-Britanniában.
Kapcsolódó cikkek

A vádlott két fivér, akik hatvanas éveiket tapossák, így nem mondható, hogy diákcsínyt követtek volna el, amikor beharangozták karácsonyi csodának “Lappföldjüket”, ilyen nevű téli vidámparkjukat varázslatos ünnepi élményt ígérve. A belépőjegy 30 font volt – 9 ezer forint -, és ezért a látogatók kigyönyörködhették magukat egy óriásplakátban – ez volt a betlehem -, néhány, sárban fetrengő husky kutyában, egy műanyag jegesmedvében meg egy Mikulásban három krampusszal. A jegy korcsolyapálya használatára is jogosított. A fivérek két befagyott tócsát kiáltottak ki pályának – igaz, jó nagyokat.

Ennyi volt a varázs. Az ígéret “karácsonyi meglepetés” része ugyanakkor maradéktalanul teljesült: valóban meglepődtek a látogatók, ráadásként pedig nagyon megdühödtek, hogy több órás – egy idő után érthetően türelmetlen gyermekekkel nehezített – sorban állás eredményeként ilyen silánysággal szúrták ki a szemük. Ezernél több panaszt kapott a dorseti kereskedelemfelügyelet, miközben a karácsonyi csodaparkban többen nekitámadtak a Mikulásnak és krampuszainak meg pár biztonsági embernek.

A fivérpár tagadja, hogy szélhámosok lennének. 10 ezer jegyet adtak el már előre az interneten keresztül, a helyszínen vásároltakkal együtt több mint 300 millió forintnyi összeget tehettek zsebre, pedig a park pár napig volt csak nyitva.

Működtetői most nyolc vádpont alapján állnak bíróság előtt több ezer fogyasztó megtévesztéséért.

Címkék: perkarácsony