Nagy licitcsata dúlt a sztárok holmijaiért

Michael Jackson kesztyűjéért végül 330 ezer dollárt (69 millió forintot), Johnny Cash kezeslábasáért 50 ezer dollárt (10,5 millió forintot) fizettek ki.
Kapcsolódó cikkek

A Michael Jackson fellépőruháit és más hírességek relikviáit kínáló kétnapos Beverly Hills-i aukció – amely az Ikonok és Idolok címet kapta – több mint hárommillió dolláros (630 millió forintos) bevétellel zárt a hétvégén.

Heves licitcsatára került sor Jackson fél pár kesztyűjéért, amelyet a nyolcvanas évek végén, a Bad-turné során viselt a színpadon. A becses tárgy 330 ezer dollárért ment el. Egy fellépőzakó, amelyet az énekes látott el aláírásával, 96 ezer dollárért (20 millió forintért) kelt el, az a kalap pedig, amelyet a színpadon viselt, 72 ezer dollárt (15 millió forintot) ért egy gyűjtőnek.

Akkor is izzottak a telefonvonalak, amikor Johnny Cash relikviáit, egyebek mellett kezeslábasát bocsátották árverésre. Ezt a ruhadarabot a San Quentin börtönbeli próbára vette fel a zenész. Ebben ábrázolja Jim Marshall híres fotója, amelyen Cash középső ujját a lencse felé mutatja. A kezeslábas értékét eredetileg 3-5 ezer dollárra tették, de végül 50 ezernél csapott le a kalapács.

A kikiáltási ár duplájáért, 50 ezer dollárért kelt el egy Martin-gitár is, amire Cash az I Walk the Line első sorát jegyezte. A 321 darabos Cash-kollekció árverése több mint 700 ezer dollárt (147 ezer forintot) hozott.

A Julien’s aukciós ház kurrens tételei között szerepelt még egy Albert Einstein agyáról készült röntgenkép, amelyet 38 750 dollárért (8 millió forintért) vittek el, Marilyn Monroe néhány üres gyógyszeresüvegcséje, amelyekért 18 750 dollárt (4 millió forintot) fizettek, és John Lennon katonai stílusú zekéje, amely 240 ezer dollárért (50,5 millió forintért) cserélt gazdát. Ezt a felöltőt a Life Magazin címlapjához készült képen is viselte a Beatles egykori tagja.