Bliccelt a metrón Gyurcsány és több szocialista politikus

A melegfelvonulás után elfelejtettek jegyet kezelni Gyurcsányék a metrón, amit Vadai Ágnes utólag be is ismert. Az akcióról felvétel is készült.

A Mandiner blog munkatársai videokamerával követték Gyurcsányt és népes kíséretét a felvonuláson, majd a Hősök terén a földalatti megállójába is lementek velük. A felvételeken jól látszik, hogy Gyurcsány Ferenc, felesége, Dobrev Klára, Vadai Ágnes és Molnár Csaba szocialista képviselők, illetve Szabó Zoltán volt MSZP-s honatya is elfelejtett jegyet lyukasztani.

A Blikknek Szabó Zoltán először azt mondta, hogy valaki azt tudakolta az állomáson, hogy hol lehet jegyet venni, de végül ez nem derült ki. Később azonban másképp emlékezett a történetre. – Az állomásra tereltek minket a rendőrök, ahol a hangosbemondóban elhangzott, hogy a szerelvények nem állnak meg, hagyjuk el az állomást – mesélte. – Végül azonban mégis megállt egy kocsi, mi bezsúfolódtunk. A Deák téren szálltunk ki, ahol én egy sárga mellényes embertől megkérdeztem: erre az útra a BKV vendégei voltunk? Ő csak annyit felelt, ne foglalkozzunk vele. A nagylelkű sárga mellényes azonban csak önhatalmúlag jótékonykodhatott.

Székelyné Pásztor Erzsébet, a közlekedési vállalat kommunikációs igazgatója a Blikknek elmondta, nem tud arról, hogy ingyenes lett volna aznap a közlekedés.

A Blikk utolérte Vadai Ágnest is, az egykori honvédelmi államtitkár mielőtt bármit is mondott volna, ragaszkodott hozzá, hogy megnézze a videót, ami szerinte manipulatív. – A felvételen nem látszik, hogy nem csak politikusok voltak az állomáson, a rendőrség mindenkit beterelt a földalattihoz – mondta.

– A tömegben nem a jegylyukasztás volt a legnagyobb gondom, ezért valóban elfelejtettem azt. De kár nem érte miattam a közlekedési vállalatot, amikor eszembe jutott, hogy nem kezeltem jegyet, egyet utólag eltéptem – mondta Vadai.