Visszajött a halálból!

Egy hároméves német kisfiú, miután visszajött a túlvilágról, elmesélte lélegzetelállító tapasztalatait.

A kis Paul nagy szemekkel nézett az orvosokra, amikor a kórházi műtőben magához tért. “Hatalmas csoda, hogy ez a fiú még életben van.” – mondta a klinika igazgatója Dr. Prof. Lothar Schweigerer (57).

Paul nagypapájánál játszott egy Brandenburg-i kertben, mikor észrevétlenül a tóba esett. Nagyapja már holtan talált rá a jeges vízben. A kisfiút helikopterrel, a Helios kórházba szállították, ahol négy orvos küzdött az életéért. Már majdnem feladták a harcot, amikor Paul szíve ismét elkezdett működni három óra és 18 perc után!

Az orvosok már önmagában is csodájára jártak annak, hogy a 3 éves kisfiú ilyen sok idő után vissza tudott jönni a halálból, de akkor döbbentek meg igazán, amikor Paul mesélni kezdett.

“Elmesélte, hogy emlékszik a pillanatra, amikor belefulladt a tóba, mert hirtelen megszűnt minden fájdalma. Alagútról, fehér fényről nem beszélt, de azt mondta, egy fura, nagyon világos helyre jutott, ahol sok ember volt.” – mesélte az édesanyja.

Hirtelen ott állt előtte Emmi nagyi, aki állandóan azt hajtogatta, hogy most már vissza kell mennie. A kisfiú halálélménye sokban hasonlít más, klinikai halálból visszatért ember beszámolójához, ám a szakértők szerint Paul esetében sokkal többről van szó. A gyermek ugyanis hosszú órákon át volt gyakorlatilag halott, nem csak másodpercekig vagy percekig, mint azok a betegek, akiket újraélesztenek.

Címkék: