Whitney Houston kórházba került

Whitney Houston felsőlégúti fertőzéssel került kórházba Párizsban.

Az amerikai énekesnő már koncertkörútjának kedd esti párizsi nyitányát sem tudta megtartani, szerdán pedig ügynöksége közölte, hogy további három – nagy-britanniai – koncertjét teszik át más időpontra. A világsztár, aki már 11 éve nem adott koncertet Nagy-Britanniában, csütörtökön és pénteken az angliai Manchesterben, vasárnap pedig a skóciai Glasgow-ban lépett volna fel.

Orvosainak közlése szerint “nincs semmi tragédia”, de az énekesnőnek ki kell kúrálnia magát. Houston valószínűleg a múlt hét végén, Franciaországba utazva fázott meg.

Szerdai információk szerint a turné valószínűleg a jövő héten kedden, az angliai Birminghamben kezdődik. A lemondott koncerteket más időpontban tartják meg.

Az egykor világsikereket arató énekesnő hét év után 2009-ben jelentkezett új albummal, az I Look To You című lemez meggyőzte a kritikusokat.

A 46 éves Houston a közelmúltban indult világkörüli turnéra az Egyesült Államokban már egymillió példányban eladott lemezének további népszerűsítése céljából.

A világturné már lezajlott részét a kritikusok lesújtónak találták, szerintük az énekesnőnek erőtlen a hangja, és nehezen veszi a levegőt; tavaly decemberben Moszkvában például a vokalisták uralták a terepet, magának a popdívának alig kellett egyetlen számot is végigénekelnie.

Címkék: zenekoncert