Elrabolták a brazil vb-sztár édesanyját – videó

A biztonsági kamera felvette, amint a brazil labdarúgó Taison édesanyját otthona előtt fegyveresek betuszkolják egy fehér kocsiba.

Egészen elképesztő videó látott napvilágot, amelyen épp a brazil labdarúgó válogatottal vb-résztvevő Taison édesanyját rabolják el fegyveresek az otthonából.

A biztonsági kamera megörökítette, amint Rosângela Freda Dél-Brazíliában, Pelotas városában lévő háza kerítése előtt egy férfitól egy csokor virágot vesz át, majd megáll egy fehér autó, amelyből fegyveresek pattannak ki, az ijedt, házába menekülő asszony után rohannak, elkapják és betuszkolják a kocsiba.

A rendőrség gyorsan közbeavatkozott szerencsére. A rádión sugárzott felhívásra egy férfi jelentkezett, aki észlelt egy gyanús a fehér Fiat Siena-t. A rendőrség e bejelentés alapján megtalálta a banda búvóhelyét, körbevették a Monte Benitóban található házat – számolt be a theguardian.com.

A mentőakció közben egy ember elmenekült, de négyet letartóztatták. A szökésben lévő elkövető egy ismert helyi bűnöző, akit gyilkosság és kábítószer-bűncselekmény miatt kerestek.

A rendőrség egy 44-es revolvert, egy puskát, kokaint és marihuánát talált a házban, míg Rosângela Freda asszonyt a ház mögötti garázsban találták meg. 

„Az elrabolt asszony jól van. Az ijedtségen kívül nincs sérülés” – mondta Rafael Lopes nyomozó, aki hozzátette, a banda annyi ideje sem volt, hogy váltságdíjat kérjen.

Kiemelt kép: Mauro Pimtel / AFP