Elhunyt a fiú, aki bár elejtette az olimpiai lángot, mégsem adta föl

Kieran Maxwell elesett az olimpiai lánggal, de miután fölkelt továbbvitte azt. 18 éves korában rákos betegség miatt hunyt el.
Kapcsolódó cikkek

Elhunyt 18 éves korában Kieran Maxwell, a fiú, aki arról vált híressé, hogy elejtette az olimpiai lángot. A történetnek akkor happy end lett a vége, ugyanis az akkor 13 éves kisfiú folytatta a futást az olimpiai lánggal, miután felsegítettél – ezzel sokakat meghatva.

Maxwellnek egy igen ritka rákos megbetegedése volt, az úgynevezett Ewing-szarkóma, amely a csontokat támadja meg. Mindössze 10 éves korában diagnosztizálták, később több műtéten is átesett, többek között amputálni kellett az egyik lábát is térdtől lefelé. Ez azonban nem állította meg a sportolni vágyó fiút, akit 2012-ben, 13 éves korában ért a megtiszteltetés, hogy vihette az olimpiai lángot.

Szegény Kieran Maxwell elesett a lánggal, de csak mosolygott, miután felsegítették és ezután be is fejezte feladatát: elvitte a lángot a megbeszélt célállomásig, ezzel pedig világszerte belopta magát az emberek szívébe.

Kierannak azonban sajnos nem sikerült legyőznie betegségét, vasárnap édesanyja értesítette a világot Facebook-oldalán, hogy 18 esztendős fiának állapota az elmúlt napokban sokat romlott és végül álmában érte a halál – vagy ahogy az édesanyja torokszorítóan fogalmazott: “megkapta szárnyait”.

A 18 éves fiú kívánságának eleget téve a Ewing-szarkóma kutatására létrehozott jótékonysági alapítványt továbbra is folytatja majd a Maxwell család.