Kiskorú veszélyeztetése miatt hallgatnak ki futballakadémistákat

És szexuális kényszerítés miatt is. Büntetőeljárás folyik egy olyan tanár ellen, aki a Magyar Futball Akadémiánál rendszeresen oktatta a növendékeket.

A Magyar Futball Akadémia (MFA) az NB1 második helyén telelő Honvéd hátországa. A napokban egy rendkívül kellemetlen ügy kapcsán kell a rendőrség rendelkezésére állniuk az ifjú labdarúgóknak és az intézmény munkatársainak.

A csakfoci.hu információi szerint szexuális kényszerítés, és kiskorú veszélyeztetése miatt folyik büntetőeljárás a zuglói Egressy Gábor szakgimnázium tanára ellen. A kapcsolódás ott van, hogy az iskolának szerződése van az akadémiával és a már január 12. óta előzetesben lévő pedagógus rendszeresen oktatott MFA-fiatalokat is.

A Honvédos akadémisták nem az Egressybe járnak, hanem onnan mennek ki hozzájuk a tanárok, amint tette azt a gyanúsított is.

A Magyar Futball Akadémia így teljesen vétlen az ügyben, ettől még a fiatal labdarúgókat és az MFA munkatársait kihallgatja a rendőrség, lévén akadnak olyan feltételezések is, mely szerint fiatal focistát is molesztálhatott a tanár.

Az akadémia alapítója, a Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingwayt annyit mondott a kellemetlen ügyről, hogy

akit a vád szerint a tanár molesztált, nem a Magyar Futball Akadémia növendéke. Ha a rendőrség és az iskola bármiben kéri a segítségünket, akkor azt megadjuk, mert mindannyiunk közös érdeke, hogy a pedofilokat távol tartsuk a fiataloktól és az oktatástól.