Pedofilbotrány az angol fociban: több, mint 350 esetben történt szexuális zaklatás

Néhány nap alatt közel 900 hívás érkezett a rendőrséghez.
Kapcsolódó cikkek

November második felében egy televíziós műsorban beszélt arról Andy Woodward, hogy gyermekkorában szexuális zaklatás áldozata lett az angol Crewe Alexandra csapatánál. A szörnyű tetteket Barry Bennel követte el.

Woodward után több futballista is élő adásban vallott arról, hogy edzőik fajtalankodtak velük. Az egykori labdarúgók vallomása után a rendőrség egy forródrótot hozott létre, ahol be lehet jelenteni a hasonló eseteket. Azóta folyamatosan jönnek a telefonok – írja a BBC.

Az angol Nemzeti Rendőrfőnöki Tanács vezetője bejelentette,néhány nappal a vonal megnyitása után már túl vannak 860 beérkezett híváson, ezekből nem kevesebb, mint 350 szólt megtörtént szexuális zaklatásról.

A rendőrség arra biztat mindenkit, azonnal jelentsék, ha tudomásuk van kiskorúak szexuális zaklatásáról, mert ezek nemcsak az új ügyekben, hanem a folyamatban levő nyomozásokban is nagy segítségükre van.

Simon Baley rendőrtiszt elmondta, a nyomozás több ügyben is folyik, így nem tudja megerősíteni, hogy valóban ilyen sok szexuális zaklatás történt Angliában az utóbbi időben.