Magyar üzletembert bíztak meg a hétszeres BL-győztes eladásával

Politikai okok miatt hiúsult meg az üzlet

Amint arról már beszámoltunk, Silvio Berlusconi saját villájában fogadta az ukrán oligarchát, Dimitrij Firtast és kíséretét. Az olasz a tulajdonában lévő futballklubról, az AC Milanról is szót ejtett, amelynek eladását egy magyar üzletemberre bízta – írja a Blikk.

2011-ben Kijevben is talákoztak, Pao­lo Berlusconi, Silvio Berlusconi öccse, Ezio Simonelli, Berlusconiék tanácsadója, valamint az a Svájcban élő magyar üzletember az orosz feleségével, aki összehozta Berlusconiékkal Firtast és magyar jobbkezét, Knopp Andrást. Viktor Janukovics ukrán elnökhöz érkeztek, aki közeli kapcsolatban állt Firtassal. A Milan eladásáról is beszéltek az azóta megbuktatott miniszterelnökkel.

Az ukrán vezető nagyon fellelkesült az ötlettől, hogy a Milan futballsikereiből Ukrajna is részesülhessen, az egymilliárd eurós (310 milliárd forint) vételárat sem sokallta. A tervek szerint természetesen nem ő, hanem egy általa választott ukrán oligarcha vásárolta volna be magát a sokszoros BL-győztes klubba, aki állítólag nem volt más, mint Firtas.

Végül politikai okokból hiúsult meg, hogy az ukránoké legyen a csapat. Janukovics ekkor börtönözte be politikai ellenlábasát, Julija Timosenkót.