Épeszű ember ilyet nem csinál

Nik Wallenda nem semmi ember. Artista, aki szombaton 600 láb magasan sétált végig egy kötélen két chicagói toronyház között.
Kapcsolódó cikkek

Nik Wallenda 2012. júniusában azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy végigsétált egy, a Niagara vízesés felett kifeszített kötélen. Aki járt már arra az személyesen tapasztalhatta, a vízesés olyan szelet és vízpárát generál napsütéses időben is, hogy a közvetlen közelében állni is nehéz, nem, hogy felette sétálni. Nik megcsinálta.

 
Nik Wallenda a Niagara felett
Fotó: europress 

Úgy látszik azonban az amerikai artista, kötéltáncos nem elégedett meg két évvel ezelőtti mutatványával és az azzal járó világhírrel, ezért 2013-ban a Grand Canoyn felett sétált át és most tartva az évente egy hajmeresztést újabb emberfeletti próbát eszelt ki. 

A chicagói Marina Towers ikertornyainak egyikéről felgyalogolt egy felhőkarcolóra, majd bekötött szemmel átkelt a két ikertorony között. Ezzel egyúttal két rekordot is felállított. Immár övé a legmeredekebb szögben – 15 fokos – és a bekötött szemmel legmagasabban végrehajtott drótkötél-séta új Guiness-rekordja is. A 600 láb magasan bemutatott mutatványt 6,77 millió néző látta a nagyvilágban, de a helyszínen is szép számmal tátották a szájukat. 

Nik Wallenda nagyapjától örökölte ezt a hóbortot. Karl Wallenda 1978-ban, egy Puerto Ricóban bemutatott kötéltánc során vesztette életét, amikor 37 méteres magasságból lezuhant le. Előtte azonban sikeresen bemutatott egy mutatványt a Georgia állambeli Tallulah Gorge Nemzeti Parkban, ahol a kötéltánc közben fejenállást is bemutatott. Nik azt tervezi, hogy ezt az 1970-ben bemutatott mutatványt hajtja végre jövőre.

Karl Wallenda balul sikerült Puerto-Rico-i mutatványa: