Magyargyalázás a román focimeccsen

A Steaua Bukarest-Gaz Metan találkozón a román szurkolók “Ki a magyarokkal az országból!” rigmust kiabáltak.

Sajnos nem egyedi esetről van szó, ugyanis magyarellenes megnyilvánulások miatt korábban már a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez (FIFA) és az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA) fordult Markó Attila, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség parlamenti képviselője, de arra is akadt példa, hogy magyar zászlót égettek Kolozsváron a lelátón, valamint a holland–román vb-selejtezőn is kifüggesztettek egy magyarokat sértő feliratot.

Fotó: ultrasliberi.hu

A román szövetséget többször is megrótták az ilyen és ehhez hasonló tettek miatt, ám most újra a szurkolók miatt bűnhődhet a román futball.

Az Ultrasliberi.hu ugyanis arról számolt be, hogy a Steaua-Gaz Metan meccsen a hazaiak szurkolói “Ki a magyarokkal az országból!” rigmust kiabáltak, de ha ez még nem lenne elég, egy drapériát is felmutattak mérkőzés közben, melyen ez állt.

“Ne sírj, Románia Anyácska, A harcban eljött a mi időnk. Halottaitokat vigyétek a ti hazátokba, mert földet nektek mi nem adunk!”

A hírek szerint a magyar nemzeti ünnep miatt elhangzott a “Románia, Románia” rigmus is, és a román himnuszt is elénekelték a szurkolók.