Kiütötte a kalauznőt a nehézsúlyú bokszoló

A nyolcszoros magyar nehézsúlyú bajnok ökölvívó K. Csaba ellen még egy tavaly karácsonyi verekedés okánközfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a VIII. kerületi rendőrkapitányság.

A 32 éves ökölvívó mondjuk már túl van a zeniten, de ettől még tény: a válogatott keret állandó tagja még karácsony előtt egy nappal vesztette el a fejét és emelt kezet a kalauznőre. A Blikk információja szerint december 23-án a sportoló a barátnőjével késve érkezett a pályaudvarra. Miközben a párja jegyet váltott K. Csaba a vonathoz rohant, fél lábbal fellépett rá, közben pedig az ajtóba kapaszkodott, és nem engedte elindulni a szerelvényt.

A vonat már késésben volt, ezért a kalauznő megkérte a férfit, hogy szálljon le. Némi ilyenkor szokványos szóváltást követően megpróbálta a bokszoló kezét levenni a vonatról, és becsukni az ajtót. K. Csaba ekkor húzott be egyet a nőnek. A nő munkatársai azonnal hívták a rendőrséget, akik őrizetbe vették a bokszolót, és csak szenteste engedték ki.

„A VIII. kerületi rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást K. Csaba ellen” – adta hírül a BRFK.sajtóosztálya.

Amikor a bokszolók túlütnek a célon

Bár sok harcművészet önfegyelemre nevel, a bokszolóknál is időként elszakad a cérna, és ott jön ki belőlük a gyilkos ösztön, vagy csak a puszta agresszió, ahol nem kéne. Hideg Szilveszter egykori ökölvívó a barátnőjét verte halálra, de ítéltek már el területi bokszszövetségi vezetőt is emberölési kísérlet miatt. Ha pedig nem élet, akkor pénz: Kótai Mihályt Majkával önbíráskodás miatt fogták perbe egy adósságrendezési ügy miatt, Csábi Bettina pedig szabadlábon védekezhet (öklöket fel) adócsalási ügyében.