Megölte fiát az olimpikon tornász, majd magával is végzett

Az egykori német válogatott tornász végzett 15 éves fiával, majd levetette magát egy 55 méter magas viaduktról. Megrázó történet.

Jürgen Brümmer az egyik legjobb tornász volt Németországban. Az 1980-as években kilencszer nyert bajnoki címet és karrierje csúcspontjaként 1988-ban tagja lehetett a szöuli olimpiára utazó NSZK válogatottnak. Pályafutása végeztével is maradt a sportban, gyógytornászként, fizioterapeutaként üzemeltetett magánpraxist Stuttgart mellett.

 

2012 februárjában fia, Simon, aki egy rendkívül vidám, mozgékony, sportos fiú volt, szörnyű balesetet szenvedett: A rendőrség szerint a piros jelzés ellenére átfutott a gyalogátkelőn, amikor egy 67 éves nő már nem tudott időben fékezni. A fiú életveszélyes fejsérülést szenvedett, lebénult, magatehetetlen lett.

Az ápolást, a rehabilitációt ki más, mint a hozzáért szakember édesapja végezte, de a családi barát állítása szerint Simon állapota nem javult, a balesete óta beszélni sem tud.

Bild.de szerdán reggel vezető hírében számolt be arról, hogy kedden éjszaka három óra magasságában az autósok jelentettek be egy elhagyott gépjárművet az 55 méter magas Körschtalviadukton Stuttgart mellett. A rendőrség átkutatta a területet, és a híd alatt megtalálták Jürgen Brümmer holttestét. Egy nyomozó állítása szerint az egykori tornász a halálba zuhant.

Amikor a rendőrség még az éjszaka folyamán a halálhírrel felkereste az özvegyet, jött az újabb szörnyű felfedezés: Simon holtan feküdt az ágyában. A rendőrök találtak egy búcsúlevelet is.

Ugyanazzal a kézzel, amellyel Jürgen Brümmer korábban beteg emberek tucatjának segített, a saját fiának nem tudott. Mindezt nem bírta tovább elviselni és bánatában álmában véget vetett fia szenvedésének, majd a sajátjának is.